- Unseen. Concert in the Dark BRAȘOV -

𝗨𝗡𝗦𝗘𝗘𝗡. 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 𝗜𝗡 𝗧𝗛𝗘 𝗗𝗔𝗥𝗞 se relansează anul acesta cu noi concerte în întuneric la Brașov, Timișoara și Târgu-Mureș.
Conceptul 𝗨𝗡𝗦𝗘𝗘𝗡. 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 𝗜𝗡 𝗧𝗛𝗘 𝗗𝗔𝗥𝗞 invită la o experiență imersivă, în care luminile se sting, pentru a aprinde imaginația și a implica publicul într-o călătorie introspectivă, pe calea muzicii clasice. Întunericul amplifică experiența de ascultare, atenția este decuplată de la ecrane și tehnologie, fiind îndreptată în totalitate către sunet, singura conexiune rămasă între artist și spectator.
cu:
●●● 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗜𝗔𝗡 𝗠𝗜𝗧𝗥𝗘𝗔 ●●● pian
●●● 𝗖𝗥𝗜𝗦𝗧𝗜𝗡𝗔 𝗕𝗢𝗕𝗘 ●●● concept și fotografii
●●● 𝗦𝗘𝗕𝗔𝗦𝗧𝗜𝗔𝗡 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗘𝗔 ●●● instalație audio-video
𝟮𝟮 𝘀̦𝗶 𝟮𝟯 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟵:𝟬𝟬 ● 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗮, 𝗙𝗶𝗹𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘀̦𝗼𝘃
🎟 𝗕𝗜𝗟𝗘𝗧𝗘 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘 în rețeaua IaBilet.ro
𝟮𝟮 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: https://bit.ly/unseenbilet_22octombrie
𝟮𝟯 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: https://bit.ly/unseenbilet_23octombrie
●●● 𝗔𝗦𝗖𝗨𝗟𝗧̦𝗜 ●●●
Un recital solo de pian oferit de 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗠𝗶𝘁𝗿𝗲𝗮 (Academia Regală de Muzică din Londra).
𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:
𝗕𝗲𝗲𝘁𝗵𝗼𝘃𝗲𝗻 Sonata nr. 21 în Do Major op. 53
𝗔. 𝗣𝗮̈𝗿𝘁 Für Alina
𝗪.𝗔. 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝘁 Fantezia nr. 3 în re minor K397
𝗙. 𝗟𝗶𝘀𝘇𝘁 Sonată după o lectură din Dante (Fantasia Quasi Sonata)
●●● 𝗣𝗥𝗜𝗩𝗘𝗦̦𝗧𝗜 ●●●
Instalația de artă contemporană 𝗠𝗲𝘁𝗮𝗺𝗼𝗿𝗳𝗮𝗰𝗲, realizată de 𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝗮, sound artist, despre fotografii care devin sunete și pixeli care se transformă în unde.
Lucrarea este inspirată de portretul 𝗡𝗲𝗳𝗲𝗿𝘁𝗶𝘁𝗶 al unei paciente aflate sub anestezie, într-un proces de transformare fizică, printr-o intervenție de chirurgie plastică, fotografiat de Cristina Bobe pentru expoziția 𝗚𝗲𝗻𝘁𝗹𝗲 𝗩𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝗰𝗲 – 𝗙𝗮𝗰𝗲𝘀 𝗼𝗳 𝗖𝗵𝗮𝗻𝗴𝗲.
●●● 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗜𝗖𝗜𝗣𝗜 ●●●
La o discuție cu artiștii și cu ceilalți spectatori din public, prin care este încurajată 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝘀𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮.
𝗨𝗡𝗦𝗘𝗘𝗡. 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 𝗜𝗡 𝗧𝗛𝗘 𝗗𝗔𝗥𝗞, curatoriat de 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗕𝗼𝗯𝗲, propune primele concerte de muzică clasică din România, care pot fi ascultate în întuneric deplin. Proiectul a fost lansat în anul 2018, fiind dezvoltat, timp de doi ani, în colaborare cu violonistul 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗦̦𝗲𝗿𝗯𝗮𝗻, câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21).
●●● 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗜𝗔𝗡 𝗠𝗜𝗧𝗥𝗘𝗔 ●●●
Pianist. Descris de Martha Argerich ca fiind „un tânăr pianist extraordinar”, Florian Mitrea este dublu-laureat la Concursurile Internaționale de Pian de la Glasgow 2017, Saint Priest 2017, Hamamatsu 2015, München ARD 2014, și câștigătorul Concursului de Pian al Royal Overseas League. Lista de distincții continuă cu premii la Harbin în China în 2018, Manchester și Verona 2016. De asemenea, în 2018, a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, premiu în virtutea căruia i-a fost acordat debutul la Carnegie Hall. În prezent este profesor în cadrul Facultății de Pian a Academiei Regale de Muzică din Londra, cât și la Școala Purcell pentru tineri muzicieni. Este invitat în mod regulat să susțină cursuri de măiestrie la Tokyo și la București.
●●● 𝗖𝗥𝗜𝗦𝗧𝗜𝗡𝗔 𝗕𝗢𝗕𝗘 ●●●
Artist vizual. A studiat filosofie la Universitatea București și fotografie la Universitatea Națională de Arte București. Este cunoscută pentru fotografiile sale din domeniul medical, cât și pentru ideile creative care stau la baza unor inițiative unice în spațiul cultural românesc, precum proiectul fotografic „Gentle Violence”, expus la Muzeul Național Brukenthal în două ediții („The Heart” și „Faces of Change”) – un demers de documentare și explorare artistică a intervențiilor chirurgicale pe cord deschis și a celor de chirurgie plastică; galeria „Artera” din București – un spațiu multidisciplinar creat pentru a explora conexiunile dintre arte și sănătate/corp/medicină; conceptul „Unseen”, care propune singurele concerte de muzică clasică din România, desfășurate în întuneric complet.
●●● 𝗦𝗘𝗕𝗔𝗦𝗧𝗜𝗔𝗡 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗘𝗔 ●●●
Artist de muzică electronică. Sebastian Florea experimentează și se implică în colaborări creative interdisciplinare. În 2014 se alătură expoziției „Gentle Violence”, ediția „The Heart”, cu o lucrare sonoră care redă și interpretează atmosfera din sala de operație, cât și percepția pacientului ca spectator pasiv al propriei intervenții chirurgicale. Colaborarea cu proiectul „Gentle Violence” continuă și în 2016, pentru ediția „Faces of Change”, în cadrul căreia se alătură cu instalația audio-video „Metamorface”. Atunci când nu compune, îi place să construiască și să deconstruiască device-uri utilizate în muzica electronică.
𝗥𝗘𝗚𝗨𝗟𝗜 𝗗𝗘 𝗔𝗖𝗖𝗘𝗦 𝗜̂𝗡 𝗦𝗔𝗟𝗔 𝗗𝗘 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧:
• Accesul se va realiza cu o oră înainte de a începe spectacolul;
• Publicul prezent va ocupa 50% din capacitatea sălii Patria;
• Purtarea măștii de protecție pe toată durata evenimentului este obligatorie. Masca trebuie să acopere gura și nasul;
• Publicul trebuie să prezinte un act de identitate, precum și dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare).
𝗨𝗡𝗦𝗘𝗘𝗡. 𝗖𝗢𝗡𝗖𝗘𝗥𝗧 𝗜𝗡 𝗧𝗛𝗘 𝗗𝗔𝗥𝗞 este un proiect cultural organizat de 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗦𝗠𝗔𝗥𝗧 𝗠𝗘𝗗 și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov şi al Consiliului Local Brașov.
𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿: Asociația SMART MED
𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹 Primăriei Municipiului Brașov și Consiliului Local Brașov
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶: Filarmonica Brașov, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮: Radio România Muzical, Radio România Cultural
MASCA DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor fără mască de protecţie, aceasta trebuie să acopere nasul şi gura pe toata durata concertului precum si in spatiile salii Patria

PĂSTRAȚI DISTANȚA MINIMĂ DE 1,5 M

Distanţa se va respecta înaintea începerii concertului, în timpul concertului cât şi după concert

DEZINFECTAȚI-VĂ BINE PE MÂINI

Pentru dezinfectarea mâinilor se vor folosi dispensere amplasate la intrarea in cladire precum şi în spaţiile comune

TERMOMETRIZAREA ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor care simptome de infectie respiratorie si temperatura mai mare de 37,3ºC

***Măsuri obligatorii conform Ord. Nr. 3142/31.08.2020