- Tănase Fit’s Piaf -

Sala Patria, sala mare
8 APRILIE 2024
Ora 19,00

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL MUZICII DE CAMERĂ

Tănase Fit’s Piaf

Alexandra Fits & Mariano Castro Trio
Alexandra Fits – voce
Mariano Castro – pian
Ionel Mocanu – percuție
Iulian Hășfăleanu – contrabas


Biletele (inclusiv cele cu reducere) se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online la https://www.bilet.ro/promoter/filarmonica-brasov.

La achiziționarea a 9 bilete de la casierie (pentru toate evenimentele festivalului), veți primi 2 bilete gratuit. Astfel, veți plăti doar pentru 7 bilete.

Concertul Tănase Fit’s Piaf îmbină într-un mod surprinzător de plăcut stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez și românesc, Édith Piaf și Maria Tănase. Cele două cântărețe reprezintă repere semnficative ale Alexandrei Fits.

Pe Maria Tănase a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „privighetoarei”. Apoi, la vârsta de unsprezece ani a găsit în biblioteca părinților integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeași perioadă, Alexandra a călătorit cu părinții ei în Franța, unde a descoperit-o pe Édith Piaf. Visul de a cânta la fel ca cele două mari doamne ale cântecului a prins viață în sufletul ei și s-a realizat atunci când s-a mutat la Brașov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Visul ei a prins viață datorită colaborării cu Mariano Castro, care a realizat cu rafinament aranjamentele orchestrale ale uno rpiese din repertoriul Mariei Tănase și ale lui Édith Piaf. Un merit deosebit îl are dirijorul Cristian Oroșanu, alături de care Alexandra Fits a realizat proiectele reprezentative „Tănase simfonic” și „Fits cântă Piaf”, ulterior creionându-se un potpuriu reprezentativ din repertoriile celor două cântărețe, care s-a numit „Tănase Fits Piaf”.

ALEXANDRA FITS

Alexandra Fits s-a născut la Alba Iulia, într-o remarcabilă familie de muzicieni. Tatăl său este profesorul, compozitorul, dirijorul, aranjorul și culegătorul de folclor, Iosif Fiț. Mama predă pianul, istoria și teoriamuzicii. Cu o astfel de moștenire, a început să studieze muzica și pianul, în familie, la vârsta de 4 ani. Au urmat cursurile Liceului de Muzică „Regina Maria” din Alba Iulia și Facultatea de Muzică din Brașov. Doisprezece ani a cântat în corul Catedralei Reîntregirii Neamului.

MARIANO CASTRO

Muzician complex, pianist, chitarist, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro s-a stabilit din 2013 în România. În carieras a de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. În triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010). Ca pianist, orchestrator și chitarist, a susținut peste 30 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

IULIAN HĂȘFĂLEANU

Iulian Gabriel Hășfăleanu este absolvent al Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov (1991-1995), la clasa de contrabas a profesorului Valeriu Constantinide. Între anii 1995-2000 a fost student în cadrul Facultății de Muzică din Brașov, la clasa prof. Nicolae Pop. Începând din anul 1999 este angajat la Filarmonica Brașov în cadrul Orchestrei Simfonice pe postul de artist instrumentist. Colaborează cu diverse orchestre de cameră și participă în turneele și festivalurile organizate de Filarmonica Brașov. De asemenea, este profesor de contrabas la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică din Brașov.

IONEL MOCANU

Odată cu admiterea la Liceul Militar de Muzică „IacobMureșianu” din București în anul 1987, Ionel Mocanu își începe cariera de percuționist. Din 1992, anul absolvirii, a acumulat o vastă experiență, colaborând cu orchestra Operei Brașov, orchestra Filarmonicii din Brașov, Cvartetul Gaudeamus și Kronstadt Romanian Quintet. Timp de 20 de ani (1995-2015) a fost percuționist al Orchestrei „Castelanii” din Brașov, iar din 2007 est emembru al „Deane’s Big Band”. Începând cu anul 2015 a participat la numeroase turnee în străinătate alături de „Vienna Strauss Philarmonic Orchestra”.

Text realizat de Bianca Man
Corectură: Anna Niculescu


Accesul la concertele din Sala Patria nu este permis copiilor sub 6 ani. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Accesul în sala de concerte se face începând cu ora 18:30 până la ora 19.

Dacă, din întâmplare ajungeți după începerea concertului, vă rugăm respectuos să intrați în sală sau între părțile pieselor sau la aplauze.
Pentru buna desfășurare a actului artistic, publicul spectator este invitat să participe la spectacolele Filarmonicii Brașov cu respectarea cerințelor de mai sus.

MASCA DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor fără mască de protecţie, aceasta trebuie să acopere nasul şi gura pe toata durata concertului precum si in spatiile salii Patria

PĂSTRAȚI DISTANȚA MINIMĂ DE 1,5 M

Distanţa se va respecta înaintea începerii concertului, în timpul concertului cât şi după concert

DEZINFECTAȚI-VĂ BINE PE MÂINI

Pentru dezinfectarea mâinilor se vor folosi dispensere amplasate la intrarea in cladire precum şi în spaţiile comune

TERMOMETRIZAREA ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor care simptome de infectie respiratorie si temperatura mai mare de 37,3ºC

***Măsuri obligatorii conform Ord. Nr. 3142/31.08.2020