- CellEAST Festival Brașov – Yoko Hasegaw & Josu Okiñena -


Program
Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 3, op. 69 în La Major pentru violoncel și pian
Robert Schumann – Fantasiestücke, op. 73
Béla Bartók – Dansuri populare românești
Gabriel Fauré – Après un rêve
David Popper – Rapsodia ungară, op. 68
…..
Yoko Hasegawa este Director al Asociației Violonceliștilor din Japonia și Profesor Asociat la Universitatea Toho, Facultatea de Muzică Gakuen.
Yoko este considerată una dintre cele mai renumite violonceliste ale generației sale și este câștigătoarea premiilor: Rostropovich International Competition – Special Award, Matsumura Award – Kirishima International Music Festival Award, Mobil Music Award – Encouragement Award, Nippon Steel Music Award – Fresh Artist Award, Arion Award – Jury Encouragement Award și Hideo Saito Memorial Fund Award.
Albumele ei cuprind: Sonatele de J. Brahms, Suitele de J. S. Bach, Tablouri dintr-o expoziție de M. P. Mussorgsky, Concertul pentru violoncel și orchestră de E. Elgar și Tribute pentru F. Chopin. Ultimul CD, cu sonatele pentru violoncel și pian de Ludwig van Beethoven este produs de Japan Acoustic Records în 2022 și a fost inclus în Recording Arts Special Recommendation.
Află mai multe despre Yoko Hasegawa http://yoko-hasegawa.com/

Josu Okiñena, pianist
Membru al Societății Regale Basce a Prietenilor Ţării (Real Sociedad Bascongada de Amigos del País), Profesor la Centrul Superior de Muzică din Țara Bascilor – Musikene, organizator al Concertelor Batura din Spania. A primit premiul de cercetare de la Universitatea Țării Bascilor și de la Orfeón Donostiarra pentru munca sa asupra lui Padre Donostia intitulată “Comunicarea autopoietică”, fundament pentru interpretarea muzicală: studiul său în lucrările pentru voce și pian de Aita Donostia.
Josu Okiñena a susținut recitaluri în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, a participat la festivaluri internaționale de prestigiu și a colaborat cu orchestre renumite. În 2006, datorită angajamentului său față de muzica contemporană și în special față de compozitorii din țara sa natală, a prezentat în premieră „Concertul pentru pian și orchestră” de Ignacio Tellería cu Orchestra Simfonică Euskadi.
Află mai multe despre Josu Okiñena https://www.josuokinena.com/en/home
…..
COORGANIZATORI: Asociația Culturală PlaCello, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și EchitArt.
COPRODUCĂTOR: Radio România

PARTENER PRINCIPAL: BRD – Groupe Societe Generale
SPONSORI: Vestra, VLG, Elsaco, Cai de Vis, Haita Land, Habitus, Motif Hub

PARTENERI: Universitatea Națională de Muzică București, Filarmonica George Enescu, Orchestrele și Corurile Radio, Institutul Cultural Polonez, Thomastik-Infeld, Centrul Cultural Apollonia, Hotel Berthelor, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, ArtMark, Arhiepiscopia Romano-Catolică din București, Filarmonica Brașov, Comites România, IConArts, Flavorade, Artcontact.ro, JovialCellos, The Estate, Catalog Muzical.

PARTENERI MEDIA: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RADOR, Rock FM, Morning Glory, Money.ro EnjoyTV România, TLCom.ro

PROGRAME EDUCAȚIONALE: Future CellEAST, MiniCellos

PARTENERI GASTRO: Pow Wow, La Salumeria București, La Salumeria Cucina, Tosteria Italiana

FESTIVAL ACOMPANIAT DE VINURILE JIDVEI
…..
https://www.filarmonicabrasov.ro

Celleast Home

 

MASCA DE PROTECȚIE ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor fără mască de protecţie, aceasta trebuie să acopere nasul şi gura pe toata durata concertului precum si in spatiile salii Patria

PĂSTRAȚI DISTANȚA MINIMĂ DE 1,5 M

Distanţa se va respecta înaintea începerii concertului, în timpul concertului cât şi după concert

DEZINFECTAȚI-VĂ BINE PE MÂINI

Pentru dezinfectarea mâinilor se vor folosi dispensere amplasate la intrarea in cladire precum şi în spaţiile comune

TERMOMETRIZAREA ESTE OBLIGATORIE

Nu se va permite accesul persoanelor care simptome de infectie respiratorie si temperatura mai mare de 37,3ºC

***Măsuri obligatorii conform Ord. Nr. 3142/31.08.2020