logo-black

- Carte de Aur -

„O neaşteptată bucurie mi-a prilejuit Filarmonica Braşov pregătită de directorul ei Dinu Niculescu. Îi prevăd un frumos viitor pe care il doresc din inimă, pentru ca îl merită.”

Constantin Silvestri – 1948

„Trăiesc momente de sfânta emoţie la această aniversare a 100 de ani de la fiinţarea Orchestrei Filarmonicii Braşov . (…) Cu asemenea valori culturale completate de activitatea rodnică a unui Dinu Nuculescu, şi în prezent a dirijorului I. Ionescu – Galaţi, pragul centenarului se trece cu cele mai bune speranţe de viitor.”

Tudor Ciortea – 1978

„Sper ca Filarmonica din Braşov să-şi găsească locul potrivit pentru a crea, a repeta şi a se putea inspira! Multe, multe mulţumiri! M-am bucurat enorm să mă întorc la Orchestra – Mamă! ”

Mihaela Ursuleasa – 2003

” … Un oraş de basm şi o orchestră pe măsură …”

Mihail Agafiţa – 2012

„Fiecare reîntâlnire cu filarmoniştii din braşov înseamnă un nou prilej de a descoperi împreună, prin muzică, frumuseţea, stările şi mesajul care ne uneşte pe noi, cei de pe scenă, cu cei ce ne ascultă, întru împlinirea rostului muzicii. ”

Horia Andreescu – 2013

„(…) O adevărată plăcere la Braşov să lucrezi cu această orchestră. Oameni deosebiţi şi instrumentişti de mare valoare. (…) Orchestra mea preferată, Filarmonica Braşov. ”

Ciprian Marinescu – 2014

„Revin cu mare plăcere la Braşov pentru concerte bune. (…) Tuturor iubitorilor de muzică numai bine. ”

Sabin Păutza – 2014

„Reîntâlnirea cu orchestra orașului copilăriei și uceniciei mele a fost mereu și este și în prezent un moment de sărbătoare sufletească.(…) Îi urez o viață lungă și fericită în care bucuria de a face muzică împreună să devină o dominantă existențială. ”

CRISTIAN MANDEAL – 2015

„Ca brașovean, întotdeauna cânt cu emoție cu acest ansamblu minunat cu care mi-am făcut debutul orchestral la șaisprezece ani cu concertul nr. 7 de Mozart. (…) Vă urez succes și mari satisfacții muzicale și artistice.”